h1

Livstecken!

augusti 4, 2012

Vi lever! 🙂 Söta ni som är inne och peppar oss, kollar veckor och bara är bäst!

Plupp bor fortfarande innanför magen och mår så bra så. Malin mår lite mindre bra, hon har haft ganska kraftiga förvärkar i snart 5 dar och sen 3 dar en jobbig kraftig huvudvärk. Huvudvärken kändes inte så bra och efter att ha somnat och vaknat med värre huvudvärk igår så ringde vi förlossningen och fick komma in för koll. Vi tog inte med någon packad väska utan tänkte att det nog var lugnt. När vi kom in kopplades Malin till ett ctg och vi fick se att Plupp mådde bra och hur topparna på värkarna ser ut (som inte var så jättehöga, som mest var de uppe i 48 tror jag). De tog blodtrycket som var helt normalt, till och med lite lågt, och blodprov för att vara på den säkra sidan. Alla prover var jättebra så ingen havandeskapförgiftning här inte 🙂 Det som de kom fram till är att Malin behöver sova ordentligt, pga av hennes dåliga rygg så vaknar hon typ en gång i timmen, detta påverkar hennes hjärta och leder kort beskrivet till huvudvärken. Så Malin får efter en rätt lång väntan sömntabletter och vi får åka hem igen. Det kändes jätteskönt att ha fått koll på att allt är bra och sen var det ganska trevligt att få veta hur det ser ut inne på förlossningen och hur rummen ser ut. Känns tryggt med lite koll helt enkelt.

Nu blev huvudvärken inte bättre av en god natts sömn (idag mår hon till och med sämre) så just i detta nu avvaktar vi om vi kanske ska gå på barnmorskans ide’ om igångsättning… Det känns inte helt lätt; å ena sidan så känns igångsättning inte naturligt och risken är att allt tar längre tid, blir smärtsammare och mer  utdraget… Å andra sidan så mår Malin verkligen inte bra och blir mer och mer slut för var dag hon mår såhär, så hur ska hon orka med det maraton en förlossning kan innebära om vi väntar för länge…?  Ja där är vi just nu, inte helt säkra åt nåt håll. Vi får se och lovar att hålla er uppdaterade 🙂

Tänkte bjuda på lite magbilder från oss nu i vecka 40, mitt ”magalster” som vi kommer förstora upp istället för den vanliga gipsmagen samt fina fina babynestet vi fått som är beställt från http://lillavilda.com/  .

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hoppas ni står ut med oss fast vi är så dåliga på att uppdatera, bättring lovas! 🙂

Kärlek och ljus till er /Ullis

4 kommentarer

  1. fina fina mage! men tråkigt att höra att Malin mår som hon gör=( men väldigt skönt att alla prover var bra, måste ha lugnat er massor. håller alla tummar att Plupp kommer ut snart av sig självt och att förlossningen går fort! vill meddela er också att här går det fortfarande bra=) många kramar till er!!!


  2. Så bra med kontroll och att liten mår bra. Men som sagt, även M ska ju må ok. Känn efter. Ni kommer att ta rätt beslut!

    Kram


  3. Skönt att höra ifrån er! Vad märkligt med huvudvärken… Hoppas verkligen den lättar! Jag blev igångsatt med Ida. Inga bekymmer alls. Första värken vid middagstid och ett par timmar efteråt var hon ute. Med Saga blev jag inte igångsatt och då tog det myyyycket längre tid. Iofs tog jag epidural då. Tror inte ni behöver oroa er för igångsättning helt enkelt.
    Kram på er!

    Ps. Om hon inte blir igångsatt så kommer krafterna komma ändå. Det är konstigt vad kroppen orkar med. Skulle vara jobbigare att kämpa emot värkarbetet än vad det är att bara följa med. Man vill ju inget hellre än att föda barnet, så krafterna kommer ändå – trots många sömnlösa nätter.


  4. Snygg mage och solbränna 🙂



Lämna en kommentar